ISPARTA / YALVAÇ - Şehit Halil Yavuz İlkokulu

E TWİNNİNG FOCUS WİTH MİNDFULNESS (MİNDFULNESS İLE ODAKLAN)

E TWİNNİNG  FOCUS WİTH MİNDFULNESS   (MİNDFULNESS İLE ODAKLAN)

Focus With Mindfulness (Mindfulness ile Odaklan) eTwinning projesi okulumuz öğretmenlerinden Nilay AKINCI'nın yürütücülüğünde okulumuzda uygulanmaya  başlanmıştır.  Projede Kayseri, Antalya, İzmit, Ankara, İzmir, Körfez, İtalya, Isparta ve Derince 'den 10 öğretmen yer almaktadır.

PROJEMİZ HAKKINDA

Okul öncesi öğrencilerinin gelişiminde, Mindfulness temelli etkinliklerin olumlu etkilerini deneyimleyebileceğimiz bir proje üzerinde çalışmak istiyoruz... Mindfulness çalışmaları ile hedefimiz; Günümüz tablet, cep telefonu, televizyon mağduru olan okul öncesi çağı çocuklarında sıklıkla gözlemlediğimiz hiperaktivite, dikkat eksikliği, odaklanma sorunlarının çözümünde fayda sağlamaktır.

HEDEFLERİMİZ

• Mindfulness hakkında bilgi edinme
  • Olay ya da varlıkların özelliklerini söyleyebilmek
  • Olay ya da varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilmek
  • Olay ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırabilmek.
  • Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilmek
  • Olay ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırabilmek
  • Ailelerle kaliteli zaman geçirebilme
  • e-güvenlik hakkında bilgi edinme
  • Teknolojiyi olumlu kullanma -Sosyalleşme (Yaptığımız toplantı ve planlamalarla proje üyelerinden gelen kazanımları da ekleyeceğiz)

ÇALIŞMA SÜRECİMİZ

Projemiz Ekim ve Mayıs aylarını kapsayacaktır. Ortaklarla ve öğrencilerle webinarlarla alacağımız kararlar doğrultusunda çevre şartları gözetilerek planlama yapacağız. Bu planlama neticesinde aylık kaç etkinlik yapacağımız, hangi web2 araçları teknolojiyi kullanacağımız görev dağılımı gibi ortak kararlar alınıp projemizi yürüteceğiz.

BEKLENEN SONUÇLAR

Mİndfulness çalışmalarıyla çocukların odaklanma becerilerinin geliştiğini gözlemlemek, farkındalık sağlamak, teknolojinin günümüz çocuklarına verdiği zararları en aza indirmek, sosyal-duygusal gelişim alanlarındaki gelişimi bir üst seviyeye taşımak, gözlem yapma yeteneklerini geliştirmek...

Yayın: 20.10.2021 - Güncelleme: 22.09.2023 14:16 - Görüntülenme: 204