ISPARTA / YALVAÇ - Şehit Halil Yavuz İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz 1949 yılında hizmete açılmıştır. 2004 yılına kadar Bağlarbaşı Köyü İlköğretim Okulu iken 2004 yılından itibaren ŞEHİT HALİL YAVUZ İLKÖĞRETİM OKULU olarak ismi değiştirilmiştir. Günümüzde ise ilkokul olarak devam etmektedir.

Okulumuz Isparta ili Yalvaç ilçesi Bağlarbaşı Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Köy olarak mevsimsel olarak göç veren ve işsizliğin fazla olduğu yerdir. Tarım ve Hayvancılık geçim kaynağıdır. Genel olarak okuma-yazma oranı düşüktür.

Şehit Halil Yavuz İlkokulu ilk öğretim yılında 1 müdür, 5 öğretmen ile eğitim vermeye başlamıştır. Açıldığı ilk yıl tam gün eğitim-öğretim yapılmıştır. Zamanla azalan öğrenci sayısı nedeniyle birleştirilmiş sınıflı eğitim-öğretime geçilmiştir.

Yayın: 22.09.2023 - Güncelleme: 22.09.2023 14:27 - Görüntülenme: 32